Thursday, June 14, 2007

Veronauka vo ucilistata-da ili ne? / Religious education in schools-yes or no?


Дали веронауката може да им помогне на децата во прифаќањето на заборавените системи на вредности?

9 Comments:

At 06:16, Anonymous Anonymous said...

Ne znam. Ako toa znaci deka veke nema kako da gi nasocuvame ucenicite, neka bide.Mozebi i ce ima efekti.
pozdrav, Liljana

 
At 08:17, Blogger Unknown said...

Da jas mislam deka definitivno mnogu ke naucat za nasata vera i nasite vrednosti, samo napred
pozdrav, kate

 
At 12:27, Anonymous Anonymous said...

Искрено јас сум за веронаука во училиштето затоа што секоја религија во своето учење ги советува верниците на добар и безгрешен живот и верувам дека религијата ке го подигне моралот на учениците кои како идна генерација ке ги одбегнуваат девијантнито однесување а со самото тоа ке се создаде едно совршено општество какво што секој од нас посакува. ПОЗДРАВ,МИРОСЛАВ КИТАНОВСКИ

 
At 18:36, Anonymous Anonymous said...

This is great info to know.

 
At 16:22, Blogger EmMiLy said...

Поаѓам од ставот дека првин немаме поима за нашата историја и не се интересираме да научиме а кај па и Веронаука за вери да учиме.Јас лично не сум за Веронаука во училиштата зошто како прво искрени да бидеме учениците не се интересираат за некои многу интересни предмети а нема шанси да ги интересира веронауката.Ако толку сакате да знаете за Исус прочитајте ја Библијата таму најубаво ќе сфатите се.Или па можеби сме заборавиле како изгледа нашата црква, се смета дека одењето во црква на некој начин ја одржува нашата религија,а ретко кој оди денеска нели?
За редовен час не сум ама може да се одржуваат предавања или незнам некои семинари па кој сака да учи и кој е заинтересиран слободно нека повели.Сфатете дека ова не е предмет кој секој сака да го учи како редовен.ама сепак ако мнозинство реши да се воведува секоја чест покрај толкуте предмети имаме и Веронаука...
поздрав

 
At 07:19, Anonymous Anonymous said...

toa e samo uste eden obid na Vladata da ni go svrti vnimanieto od bezizleznata sostojba vo koja se naogjame kako gragjani na ovaa zalna drzava.Kolku da se znae, gledame i veke se ni e jasno, pocituvani gospoda.Nema uste mnogu da vi veruvame,ako nesto ne smenite.
Julijana

 
At 08:09, Blogger Angel said...

Ako Bog te povikal, ne gledaj dali nekoj te sledi ili ne.

 
At 17:17, Blogger Slavisa said...

Hmmmmm.... Mislam deka veronaukata ke ni pomogne mnogu vo nasite zivoti. Bidejki da nemavme religija, svetot nemase da bide kako sto e denes. Sekogas treba da postoi strav kon nekoj. Na primer: Ako vo nekoj dvor ima kuce, ke razmislime 2 pati dali ke vlezeme ili ne.

Se nadevam deka ja svativte mojata poenta pozz

 
At 00:15, Anonymous Anonymous said...

врло занимљиво, хвала

 

Post a Comment

<< Home

Picasa SlideshowPicasa Web AlbumsFullscreen