Wednesday, November 26, 2008



Protest na prosvetnite rabotnici / Barame pocit i dostoinstvo? - Teacher protest / We are requesting for pride and dignity?



Наставниците го искажуваат својот револт заради губењето на дигнитетот и непочитувањето на благородната професија. Ќе се успее ли?

8 Comments:

At 06:54, Anonymous Anonymous said...

Barame pocesno prikazuvanje na realnite sostojbi vo obrazovanieto, zatoa sto ona sto se plasira vo javnosta go navreduva dostinstvoto na nastavnikot koj so godini e na marginite, a e staven vo sostjba da gi prifaka bezbrojnite improvizacii koi elegantno se narekuvaat reformi. Svesni sme deka i nasite ucenici i nie gubime so vakvoto iskazuvanje na nasiot revolt, no mozebi rabotite treba da se sogledaat onakvi kakvi sto se-degradiran, nemotiviran i nedovolno vrednuvan nastavnik mozebi i ne e vo sostojba da go prifati takviot status.

 
At 03:03, Anonymous Anonymous said...

moze li da se izdrzi do kraj ili?

 
At 17:17, Anonymous Anonymous said...

samo edno imam da kazam dragi moi nastavnici nemojte poradi parite za hranarina da gi izgubite 10% pokacuvanje na platata pa da se kaete za ovoj pogresen poteg

 
At 06:15, Anonymous Anonymous said...

sramota e ova sto se pravi.Neviden pritisok na vlasta, sto nikogas ne se pravelo.ne strajkuvame nie za hranarina ili putarina, ne lazete go narodot.Strajkuvame za potpisuvanje na kolektivniot dogovor, za izramnuvanje na nasiot status so statusot na ostanatite vo drzavnata administracija, za pocituvanje na nasata profeisja.Zal mi e sto glasav za ovie lugje koi edno vetuvaa, a zaboravija deka izlegle od klupite kade nie sme gi ucele.

 
At 12:34, Anonymous Anonymous said...

strajkot zavrsi.Ne sum siguren deka nesto dobivme, osven mozebi soznanie deka nitu eden strajk natamu ke nema smisla.Kolega od "Goce Delcev"
p.e.svigja mi se blogot,sekoja cest

 
At 14:53, Anonymous Anonymous said...

ucenicka sum
i samo ke kazam deka pak celiot tovar padna na nas posle ovoj strajk...
edno golemo bravo!!!
pozz

 
At 02:01, Anonymous Anonymous said...

Moze ne e bas u kontekst na strajkot na nastavnicite, ama me pottikna sluckata so studentite od arhitektura. Zalno e sto gi zamolcuvaat mladite, ako veke nas ne utepaa so zakani i zaplasuvanja, pa molcime iako sostojbata ni e ocaj, ne gledam deka silata koja ja imaat kako mladi treba da im se unisti.Samo napred, mladino.Imate i pravo na glas i seuste mozete da kazete glasno,a na site koi ve zamolcuvaat, samo mozam da kazam sramota.
nastavnik

 
At 10:36, Anonymous Anonymous said...

jas mislam deka pak treba da se kreneme. Da ne pominavme onaka sramno minatiot pat, ke bevme pohrabri sega namesto da molcime za otpustanjata vo obrazovanieto, za docnenje na platite i pokraj dogovorot, za se sto ni se slucuva, a ne bi smeelo.

Nnastavnik koj s e srami od toa sto e.

 

Post a Comment

<< Home

Picasa SlideshowPicasa Web AlbumsFullscreen